T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİLE - Kanan İlkokulu

Kanan İlkokulu

Telefon
0216 721 80 09
Belgegeçer
0216 721 80 09
WEB
https://kananilkokulu.meb.k12.tr
Adres
AĞVA MERKEZ MAH. ŞİLE CAD. KANAN İLKOKULU BLOK NO 16/1 İÇ KAPI NO 1 ŞİLE / İSTANBUL
Vizyon
Türk Milli Eğitimi´nin temel amaçları doğrultusunda, toplumsal ve teknolojik değişimlere ayak uyduran, evrensel değerleri benimseyerek kendine ve farklı görüşlere saygılı, Atatürk İlke ve İnkılaplarını ilke edinen özgüvenli bireyler yetiştirmektir. Bu bağlamda; Vizyonumuzun temelini oluşturan "saygı ve özgüven" kazanımlarının eğitim ve öğretim anlayışımızın tümüne yaymaya ve okulumuzun karakterini bu vizyon üzerinde ayakta tutmaya özen gösteriyoruz. Yaptığımız ulusal ve uluslararası projelerle, katıldığımız bilim-teknik fuarları ve yarışmalarla, okul içi etkinlikler ve toplumla paylaştığımız sergilerle, öğrencilerimizde hedeflediğimiz kazanımları güçlendiriyoruz. Farklı ülkelerden öğrencilerle ortak çalışmalar yaptıkça, bilim fuarlarına üst düzey projelerle katıldıkça saygılı ve özgüvenli fidanlar dikiyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; Teknoloji ve iletişim çağını bütün hızıyla yaşadığımız bu dönemde • Geçmişini bilen ve atalarından aldığı güvenle hareket eden, • Evrensel, uyumlu, • Çözüm odaklı çalışabilen, • Okursever, vatansever, insansever, barışsever • Üretken, • Girişken, • Ahlaklı, • Dinamik, bireylere her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Çağın gerekliliklerinin farkında olan ve bu bilincini toplum içinde cesaretle öne atılarak gösterebilen geleceğin liderlerini, yöneticilerini, bilim insanlarını okul vizyonumuzla yönlendirebilmek ve yollarına temelden ışık tutabilmek okulumuzun varlık sebebi ve hedefidir.
Misyon
Eğitimde eşitlik ilkesiyle, tüm öğrencilerimizi hayat boyu öğrenme anlayışıyla akademik ve pratik başarı seviyelerine yönlendirmek, kendilerini, sahip oldukları yetenekleri keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlamak, şimdiden toplumun üretken, sorumlu, etik, yaratıcı ve şefkatli üyeleri olmaya alıştırmaktır. Bu amaçla; Taşımalı eğitim yapan ve farklı sosyo-kültürel bölgelerden öğrenci alan okulumuzda eğitimin, herkes için eşit fırsatlara sahip, kapsayıcı bir ortamda gerçekleşmesi gerektiğine ve tüm çocukların sosyal ve kültürel farklılıkları bir zenginlik olarak görerek değer vermeyi öğrenmesi gerektiğine inanıyoruz. Dezavantajlı konumdakilerle birlikte tüm öğrencilerimizin, entelektüel, duygusal, fiziksel gelişimlerini takip ediyor, eğitime tutunup kucaklatarak, kişisel, sosyal, kültürel özelliklerini güçlendiriyoruz. Okulumuz, küresel topluluklarla olumlu ve etkili bağlantılar kurarak proje temelli eğitimin merkezinde olmaya çalışmaktadır. Konumundan kaynaklanan avantajlarla müfredat sınırlarını genişletiyor, farklı eğitim metodlarıyla öğrencilerimizi katılımcı, istekli, yaratıcı bir topluluğa doğru teşvik ediyoruz. Amacımız sadece akademik başarılarla bir kulvarda merdivenleri sabırla tırmanacak bir yönelim değil, "Hayat boyu öğrenme" prensibini özümsemiş, kazandıkları bilgi ve beceriler sayesinde oluşan özgüveni yaşamlarına katabilen ve geleceğini bugünden şekillendirebilen bir bilinç oluşturmaktır. Proje tabanlı eğitimle desteklenen, üst düzeyde katılımla bilgi ve beceri gelişimi sağlayan eğitim sürecimiz öğrencilerimizin, • kendine güvenen • hayallerinden vazgeçmeyen • ama gerçekçi düşünen • üreten • geliştiren • ifade eden • toplum içinde değer yaratabilen özellikleriyle güçlenmektedir. Verdiğimiz eğitim ve elde ettiğimiz kazanımlarla evrensel değerlere sahip, küresel anlamda katkı sağlayabilecek düşünce yapısına yönlendirilen ve okulun “saygı, hoşgörü ve özgüven” gibi temel değerlerini hayatları boyunca uygulayabilecek bireylerle geniş çaplı ve kaliteli bir eğitim sunuyoruz.
Başarılar
Öğretmen :22
Öğrenci :312
Derslik :12
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2800
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tekli
Saatler
08.50-15.25
Isınma
Merkezi Sistem(Doğalgaz)
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
İstanbul Harem´den 45 dakika ve 1 saat aralıklar ile Şile-Ağva otobüsleri kalkıyor, aynı yolu kullanarak, önce Şile´ye, sonra Ağva´ya yolcularını güvenle ulaştırıyorlar. Ayrıca İzmit´ten de günün belirli saatlerinde otobüsler hizmet vermektedir.
Servis Bilgisi
TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDADIR.
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz İstanbul Harem Otogarına 100km, Şile İlçe Merkezine 40km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
ETWINNING,HAYATA İYİ BAKARIZ,,SIFIR ATIK,HAREZMİ,GELECEĞİN YAZARLARI,DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ
Yazdır