T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİLE - Kanan İlkokulu

Vizyonumuz

Türk Milli Eğitimi'nin temel amaçları doğrultusunda, toplumsal ve teknolojik değişimlere ayak uyduran, evrensel değerleri benimseyerek kendine ve farklı görüşlere saygılı, Atatürk İlke ve İnkılaplarını ilke edinen özgüvenli bireyler yetiştirmektir.

 

Bu bağlamda;

Vizyonumuzun temelini oluşturan "saygı ve özgüven" kazanımlarının eğitim ve öğretim anlayışımızın tümüne yaymaya ve okulumuzun karakterini bu vizyon üzerinde ayakta tutmaya özen gösteriyoruz.

Yaptığımız ulusal ve uluslararası projelerle, katıldığımız bilim-teknik fuarları ve yarışmalarla, okul içi etkinlikler ve toplumla paylaştığımız sergilerle, öğrencilerimizde hedeflediğimiz kazanımları güçlendiriyoruz.

Farklı ülkelerden öğrencilerle ortak çalışmalar yaptıkça, bilim fuarlarına üst düzey projelerle katıldıkça saygılı ve özgüvenli fidanlar dikiyoruz.

Çünkü çok iyi biliyoruz ki;

Teknoloji ve iletişim çağını bütün hızıyla yaşadığımız bu dönemde

·        Geçmişini bilen ve atalarından aldığı güvenle hareket eden,

·        Evrensel, uyumlu,

·        Çözüm odaklı çalışabilen,

·        Okursever, vatansever, insansever, barışsever

·        Üretken,

·        Girişken,

·        Ahlaklı,

·        Dinamik,

bireylere her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var.

Çağın gerekliliklerinin farkında olan ve bu bilincini toplum içinde cesaretle öne atılarak gösterebilen geleceğin liderlerini, yöneticilerini, bilim insanlarını okul vizyonumuzla yönlendirebilmek ve yollarına temelden ışık tutabilmek okulumuzun varlık sebebi ve hedefidir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2022 - Güncelleme: 01.12.2022 19:36 - Görüntülenme: 140
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
vizyon,